標題: {{討論}}假設現在你擁有死亡筆記,有甚麼方法可安全地賺到10億美金 [打印本頁]

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 12:24 AM     標題: {{討論}}假設現在你擁有死亡筆記,有甚麼方法可安全地賺到10億美金

如題,假設你現在得到一本死亡筆記,而你又沒有夜神月那麼又大志,你只想要錢,有甚麼方法可以得到10億美金??????????

但請顧慮以下條件:

1.安全--所謂安全,就是自已不會死,盡可能令自已不會成為被警察查的目標,就算被調查都不會留下証據的方法

2.最短時間--如果你個方法要10年先可以做到的話就太耐了,所以最好係可以係一年裡面做到的方法

3.你同我都有機會做到--就係要大家都有可能做得到的方法,假設我地都唔係L,亦唔係警察高層,沒有大量情報同人手

4.要單獨行動--方法中你可以叫朋友幫手但係不能給他知道關於筆記的事,當然你可以用筆記控制任何人幫你,但要符合筆記的法則

好似好易但其實好難,因為10億美金唔係一個少數目所以要係短時間內得到應該要靠銀行過數,過數就會有記錄有証據,如果全部要現金又很難從少數人身上得到,因為佢提咁大筆錢出黎都會有記錄,警方又會插手

如果大家想到符合以上條件的方法,發表出來分享一下

請大家把意見用死亡筆記的方法寫出,則係你會點樣寫係死亡筆記上面,我會反駁一下

作者: hiukiny    時間: 2006-4-23 12:34 AM

作者: mnbb    時間: 2006-4-23 12:50 AM

控制bill基將全身家用冇人知既方法放係一個得你同佢先知既地方,之後一星期先死
再去控制一個人去將d錢不停轉其他地方,轉足10次以上之後,肯定冇人跟蹤,再去拎錢

作者: DIE2223    時間: 2006-4-23 12:54 AM

用死神之眼
話比人知你地有幾多歲命 來UP 錢@@"
作者: psphunter    時間: 2006-4-23 12:54 AM

你用本DN係咁殺係咁殺 見人就殺 成個世界死晒 你想要幾多都得啦
作者: kalos    時間: 2006-4-23 12:58 AM

作者: kira831    時間: 2006-4-23 01:27 AM

控制d人去銀行打劫再轉錢入我户口
作者: kalos    時間: 2006-4-23 01:30 AM

作者: kalos    時間: 2006-4-23 01:34 AM

作者: kenol    時間: 2006-4-23 01:42 AM

最easy....賣左佢....
作者: kalos    時間: 2006-4-23 01:47 AM

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 01:47 AM

引用:
原帖由 hiukiny 於 2006-4-23 12:34 AM 發表
用death note 控制D人寫遺囑咪得lor -.-

咁你就錯了,如果你咁講,你應會在dn上寫上
''姓名-向律師提出更改遺囑受益人做''你的名字''然後自殺''

第一.個有錢佬唔識你,係佢思想中佢沒有你的記憶,所以佢唔可以同律師講轉你個名,重有你唔可以控制到佢死前講ge野,因為佢跟本做唔到你的要求,所以佢只會死於心臟麻痹,但係你可以先做一份有你資料ge文件記比佢然後係dn中寫''把當天收到的文件帶給律師然後更改遺囑受益人為文件中人後自殺'',不過你要面對已下2點

第二,有律師在場,佢會覺得果個人行為怪異懷疑佢當時ge精神狀況

第三,基於第二點,死者家屬可以打官師打贏你

第四,係你在dn上寫上''你的名字''之後40秒你就會死於心臟麻痹,慘!

作者: 綾人    時間: 2006-4-23 02:04 AM

引用:
原帖由 kenol 於 2006-4-23 01:42 AM 發表

賣完之後,實俾對方殺死=.="
作者: 綾人    時間: 2006-4-23 02:06 AM

寫某某有錢人既名,要佢死前將十億收埋係一個地方度,你之後去拎囉~
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 02:06 AM

引用:
原帖由 mnbb 於 2006-4-23 12:50 AM 發表
控制bill基將全身家用冇人知既方法放係一個得你同佢先知既地方,之後一星期先死
再去控制一個人去將d錢不停轉其他地方,轉足10次以上之後,肯定冇人跟蹤,再去拎錢

第一,就算係bill基,佢要好難先可以係警方唔知的情況下有10億美金cash,如果驚動警方,佢之後死左一定有人查到佢提過咁多cash,然後一年後你突然多左咁多cash,數目又差唔多,一定會追查到你,就當你唔入落銀行,你睇下第2點

第二,就算有佢有咁多cash,你想像一下10億美金cash體積有幾大,bill基無可能一個人將咁多咁重咁大舊ge cash收埋,然後重要轉10幾次手,一定要人幫手,你可以用dn控制佢地自已做,但係佢做唔到,所以佢只會死於心臟麻痹,你又唔可以控制佢叫其他人幫佢,因為咁樣一黎會有其他人知,二黎跟據dn法則是不可以牽涉到其他人的

不過你lee個概念ok,不過一次過唔可以10億美金咁多,分開100次1000萬美金咁可能就有機

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 02:20 AM

引用:
原帖由 DIE2223 於 2006-4-23 12:54 AM 發表
用死神之眼
話比人知你地有幾多歲命 來UP 錢@@"

你lee個方法須然無犯法,但係好愚蠢,

第一,你等如告訴全世界你有這個能力,這是愚蠢之極,超危險,好多人會用盡方法想得到你lee種能力,你最終會被逼死,就算佢地唔知你點做到,但有好多想知道自已壽命而又無錢ge人會用盡辦法逼你講出黎,總之就好危險,當然你可以用dn殺曬佢地,但係好易被差佬周到

第二,就算你個idea真係得左有好多生意了.但係如果你d客真係係你講果個時間死左,所有人包括警方都唔會覺得你有預知能力,佢地只會覺得d人係你殺ge,會調查你

第三,你要做lee樣生意,你一定要有宣傳同實例,最好的做法是在電視上公開幾個就快死的知名人物的死亡時間,但係你咁做後果好嚴重,警察會周你,國家會驚你做成恐慌暗殺你

第四,你會被當作怪物看待,分分鐘被人捉去研究

你lee個方法都有機會ge,不過太張揚了,會死

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 02:30 AM

引用:
原帖由 psphunter 於 2006-4-23 12:54 AM 發表
你用本DN係咁殺係咁殺 見人就殺 成個世界死晒 你想要幾多都得啦

你咁樣做要幾耐????
lee個世界有60億人,唔好講要見過曬,你要寫60億個名要幾耐
重有,人死曬無曬勞動力,你要咁多錢做咩
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 02:43 AM

引用:
原帖由 kalos 於 2006-4-23 12:58 AM 發表
威脅曾生比財政師個位你坐, 到時又點只10億過你手丫

先告訴你,曾生係行政首長,財政師係唐英年

第一,你要殺幾個人証明比曾生睇你係講真,咁樣做已經好危險,你要係一個可以控制警方ge人面前殺人,須說你可以用dn即刻殺佢,但係你好難知道佢會唔會做手腳,

第二,行政首長係委任出黎,唔係古時王帝傳位呀,曾生話邊個做就邊個做咩

第三,行政首長都係出糧的,月薪十幾萬,你要犯法先可以有10億美金,不過比人周硬
作者: nohopeleo    時間: 2006-4-23 02:46 AM

炒起自己有買到既股票
作者: nohopeleo    時間: 2006-4-23 02:50 AM

引用:
原帖由 kalos 於 2006-4-23 01:47 AM 發表

擺上yahoo牙?

令我諗起,控制BILL叔叔以10億元買我既拍賣品,但我唔即刻殺佢,等佢80大壽先搞掂佢
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 02:54 AM

引用:
原帖由 kira831 於 2006-4-23 01:27 AM 發表
控制d人去銀行打劫再轉錢入我户口

這個方法連基本犯罪知識都沒有

第一,佢係銀行過錢比你果一刻你已經衰左,你開戶口有曬你資料,佢被人周到打劫之後轉曬錢比你然後佢死埋,你自已林下會點,你重大罪過佢,串謀打劫,謀殺

第二,你可以叫佢直接將打劫的錢埋在一個地方然後去搵出黎,不過,一個人去打劫銀行要打幾多次先有10億美金,你自已計下,重要多數都係當場比差佬射死
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 02:57 AM

引用:
原帖由 綾人 於 2006-4-23 02:06 AM 發表
寫某某有錢人既名,要佢死前將十億收埋係一個地方度,你之後去拎囉~

請看第15個回覆,情況差唔多
作者: lemoned36    時間: 2006-4-23 03:06 AM

殺你呀爸呀媽, 但係殺佢之前叫佢地買重insurance   o.O
(但係我係唔會做既)
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 03:09 AM

引用:
原帖由 nohopeleo 於 2006-4-23 02:46 AM 發表
炒起自己有買到既股票

大哥,你睇清楚題目先好wor,你無錢點炒起佢呀
你係咪想講''事先買某股票然後控制某個有錢佬炒起佢''
你咁樣已經違反左死亡筆記法則,炒唔炒得起唔係佢可以控制到,所以佢只會死於心臟麻痹
重有你要用幾多成本先可以炒股賺到10億美金,78億港幣呀大哥
作者: kalos    時間: 2006-4-23 03:11 AM

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 03:11 AM

引用:
原帖由 lemoned36 於 2006-4-23 03:06 AM 發表
殺你呀爸呀媽, 但係殺佢之前叫佢地買重insurance   o.O
(但係我係唔會做既)

你要用幾多錢黎買先有10億美金保額?????
作者: kalos    時間: 2006-4-23 03:14 AM

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 03:34 AM

引用:
原帖由 nohopeleo 於 2006-4-23 02:50 AM 發表

令我諗起,控制BILL叔叔以10億元買我既拍賣品,但我唔即刻殺佢,等佢80大壽先搞掂佢

你違反了dn法則,''操縱的死亡時間最大為23天'',則係你最多只可以控制到佢24日後死,唔可以要佢80歲先死,就係佢死之前23日同你做過這項可疑的交易,警方就會查你

不過如果你寫死因係癌症病死,咁就可以超過23日,同埋佢死於癌症的話就算差佬查你都吹你唔脹
所以你lee個方法可能得

作者: 11terry11    時間: 2006-4-23 10:36 AM

其實.........

點解唔可以叫d有錢佬將$$比左自己之後死呢- -??

冇犯法架- -"

用意外or其他唔會比人懷疑既原因死咪得囉~

人地比$我唔得咩- -""
作者: Eandy226    時間: 2006-4-23 10:44 AM

作者: 妖狐    時間: 2006-4-23 11:03 AM

在股市上下手
借$$$買期權,Warrant.......
當有重要人物死,例如國家元首
你就發.
當然,你不可以一年到晚都殺人.
先殺死一些中東地區國家.

作者: 阿賢    時間: 2006-4-23 11:07 AM

我想說

1.交易可是很容易被追蹤或即時死神交易殺了閣下

2.控制不可以使對方做從來沒有想過的事(不可以入錢進從來未知的戶口)
作者: neo1642    時間: 2006-4-23 11:32 AM

10億... 正係好難
1年內有10億
仲要唔比人知, 仲難

我諗
我會design十件八件求求其其ge野  <-- 睇番下面應該起碼20件先夠  = =|||
再做商品注冊
接著用DN叫有錢人買起個版權 (maybe US$5千萬一件吧)
有錢人ge死法就第三至四期癌病死 (希望夠耐同夠分散啦)
作者: act    時間: 2006-4-23 01:53 PM

用得本野...即係要有人死喇wo=.="
咁都好邪惡姐=.="

我...我想拎本野黎寫日記.....
作者: 123aaa999    時間: 2006-4-23 02:56 PM

寫晒D有錢佬

將D錢放系一個剩係我知ge地方=..=例如親自送上門畀我=.=
作者: mnbb    時間: 2006-4-23 03:05 PM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-23 02:06 AM 發表

第一,就算係bill基,佢要好難先可以係警方唔知的情況下有10億美金cash,如果驚動警方,佢之後死左一定有人查到佢提過咁多cash,然後一年後你突然多左咁多cash,數目又差唔多,一定會追查到你,就當你唔入落銀行,你睇 ...

咁仲簡單,控制bill基以(人生安全為理由)請你用筆記控制左果100個人為保bill.........
而控制每個保bill用最有限既能力保護bill基/防止人跟蹤.........
再寫bill基用有限既智慧不被任何人懷疑下從錢行提取10億(世界首富,智商應不錯吧)
再跟我剛才的計劃行事就完成了~~~~(補充:100人當中選的可以是警察中的精英,用筆記控制佢忠心,不洩漏任何情報,從中選10人幫bill基一齊拎錢90人在附近觀察任何跟蹤人物)

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 03:51 PM

引用:
原帖由 11terry11 於 2006-4-23 10:36 AM 發表
其實.........

點解唔可以叫d有錢佬將$$比左自己之後死呢- -??

冇犯法架- -"

用意外or其他唔會比人懷疑既原因死咪得囉~

人地比$我唔得咩- -""

唔係唔得,現實中一個人係無辦法令另一個人病死,例如癌,你無辦法傳染比人,所以如果一個人死於癌症,就算佢身邊有個人好可疑,警方都吹佢唔脹,但係你用GE方法係銀行過數定係埋係個洞道呢,請你講清楚D,最好講你會點樣寫係死亡筆記上面,咁樣先有得分析

如果你想用現金的方法-請看REPLY#15ge第2個point,如果你話一次唔提咁多錢分開少d一次,咁樣要幾多次

如果你想用銀行過數-過咁大筆錢一定要去銀行,重要雙方都去,咁樣你就要現身,會好危險,重有過咁大筆錢銀行一定要知理由(因為驚當時人被挾持或者綁架),一個被死亡筆記控制住ge人係做唔到lee d野,因為你唔可以控制到佢同一個唔識ge人一齊去銀行,如果你有方法請講出你會點樣寫係死亡筆記上面,
作者: saiyangoku    時間: 2006-4-23 04:02 PM

暗地裡幫黑社會殺人!!當然話事權o係我手中,唔係佢話殺邊個就殺邊個!!至於俾錢方法,佢地應該做慣晒啦!!佢地自然有方法!!

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 04:08 PM

引用:
原帖由 Eandy226 於 2006-4-23 10:44 AM 發表
喺筆記度撕啲紙落嚟,一張賣一億
條友買咗之後就用筆記殺咗佢

第一.你點宣傳??你會唔會同人講你有樣死亡筆記咁ge野?唔見得光架wor,被人知道你有你後果會點?當你直接去搵買家,佢會唔會信你,你驗證被佢睇之後佢好驚當場隊臨你得唔得,
如果你唔出面,咁點收錢?係銀行過數嗎,你賣支槍比人會唔會係銀行過數咁蠢?交贖金咁交錢嗎,你肯唔肯定佢會唔會報警周你?好多問題有危險,未必一定做唔到但係如果發生已上其中一樣野,你會死架wor,所以要一個萬無一失的方法

第二,你為左乜野要殺佢呢?咁你同控制一個人比曬d錢你之後自殺無分別,一樣要殺人,風險重大左.

第三,,佢會唔會估到你會殺佢所以在他得手的一刻就先殺左你呢?佢未得手驗過貨果時佢又唔會比錢你wor,我相信你唔殺佢佢都會殺你滅口,你唔係L,真名同個樣都好易比人事先周到,你事前點樣保密呢?上網賣嗎?會唔會被人查到你個ip呢,去網吧都要身份証登記wor,請你詳細d講清楚應點樣做
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 04:11 PM

引用:
原帖由 妖狐 於 2006-4-23 11:03 AM 發表
在股市上下手
你就發.

得唔係唔得,不過首先你要好有錢,如果唔係,你話借就借呀?無屋無工無田銀行借條毛比你咩?
你話借幾10萬,幾10萬要個股市點樣先可以變78億?幾千倍wor
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 05:30 PM

引用:
原帖由 neo1642 於 2006-4-23 11:32 AM 發表
10億... 正係好難
1年內有10億
仲要唔比人知, 仲難

我諗
我會design十件八件求求其其ge野  <-- 睇番下面應該起碼20件先夠  = =|||
再做商品注冊
接著用DN叫有錢人買起個版權 (maybe US$5千萬一件吧)
...

你lee個辦法好聰明,暫時黎講你lee個辦法最有機會做到而又唔被人周到
但係個有錢佬一定要有本身公司先可以同你買,而佢間公司又會唔會有其他股東呢?
用幾億去買一件垃圾ge版權,會唔會有人懷疑?然後d人死曬之後會唔會有人查到有10幾個人做完lee件咁可疑ge事之後因不同的原因死曬,都係買完你公司出品ge版權就死曬,會唔會周你呢?不過都係果句,佢係癌症死ge話擺明係你做都吹你唔脹,但係仲有無其他更低風險ge做法呢

我覺得如果係我會先畫幾幅油畫,然後拍賣,跟住再用dn把當日會去拍賣會ge名單弄到手,跟住用dn上面寫,''人名--在x年x月x日參加拍賣時已1億競投編號xxx的油畫,然後在17日後死於意外'',控制幾個人競投,做到好似我幅畫好受歡迎咁,lee個做法有幾個好處

1.油畫係藝術品,值幾多錢都可以,幾億一幅畫好正常,須說我唔係名畫家,但係有幾個人都用高價競投d人就會覺得係好野,應該唔會覺得可疑

2.買油畫係個人ge事,唔會牽涉到要有公司背景,關連ge就只有當時人

不過其實唔知可唔可行,因為如果投得幅畫之後要搞好多手續先成交的話就有難度了,因為從南空直美事件就睇到一個被寫上名字控制的人,他的舉動係會好唔尋常,則係夜神月問佢重同唔同夜神局長連絡,佢反應好冷漠就走了,所以可能被控制的人行為會失常,拍賣行d人問佢一d無預計過ge問題佢會唔識答
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 05:40 PM

引用:
原帖由 123aaa999 於 2006-4-23 02:56 PM 發表
寫晒D有錢佬

將D錢放系一個剩係我知ge地方=..=例如親自送上門畀我=.=

用lee個辦法相信d有錢佬死左之後3日,不,可能係3個小時你就會比人周到

第一,24日裡面有咁多個有錢佬死左,不論佢地係點死,警方一定會懷疑,第一樣會查ge就係受害人共通點,除左佢地都係知名ge有錢人之外,最名顯的共通點就係佢地都係死前提過大量現金出黎,跟住就會查佢地d錢去左邊,查佢地提完錢去過邊,接觸過d咩人,你殺咁多過一定查到,

第二,之前都講過,咁人舊cash,10億美金,你估有幾大體積,收埋係邊?

最好舉個例你會點樣寫係死亡筆記上面
人名--時間--死法

作者: yiuhin1993    時間: 2006-4-23 05:52 PM

be a killer.....one people $10000000
作者: 笨小正    時間: 2006-4-23 06:00 PM

入銀行控制職員比錢我(銀行職員前面會有佢個名)
之後令佢好似南空直美咁死法......1次太多就分100次去唔同銀行做同一個動作
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 06:14 PM

引用:
原帖由 mnbb 於 2006-4-23 03:05 PM 發表

咁仲簡單,控制bill基以(人生安全為理由)請你用筆記控制左果100個人為保bill.........
而控制每個保bill用最有限既能力保護bill基/防止人跟蹤.........
再寫bill基用有限既智慧不被任何人懷疑下從錢行提取10億 ...

佢係世界首富我同意佢可以係''銀行唔洩漏''ge情況下提款,但只係銀行唔洩漏,並唔係無人知
當然佢生勾勾無事就一世都無人知,但24日之後佢死左,不論佢係點死,警方就會查佢,(世界首富死左wor,一定會查)就會查到銀行ge記錄,重點係''78億下落不明'',lee點好重要,係下落不明,則係有可能會有人為左lee筆錢有計劃地殺bill基

然後就會查到bill基請左100個保鏢,重點係,果100個保鏢係24日內死曬,咁則係一定係有計劃犯罪,再查下提款果日銀行d閉錄電視,一個貨櫃咁多錢,唔好話唔用任何交通工具運走,係無可能,有車就有車牌,有車牌就好易查到佢當日駛過去邊,最後係邊到停,停左之後運d錢出黎放左去邊都會查到,須然唔係100%查到,但係有無辦法安全d?

重有第2個point你點解決?咁大舊錢埋係地下咩?重點係,你點law出黎?分分鐘基於以上原因,警方查到d錢收埋係邊,你準備掘出黎果個moment就當場斷正

最重要係,你咁樣寫bill基好有可能會只死於心臟麻痹,因為你有無可能可以控制到咁詳細呢,會唔會有其中一件事佢做唔到然後就心臟麻痹死左呢?我想知你會點樣寫係dn上面,可唔可以用dn模式寫一次出黎呢?

你又點樣控制到一個保鏢忠唔忠心呢?你係唔可以用dn將一個人本身性格改變,如果控制唔到咁佢報串你有點呢?

作者: clothomachi    時間: 2006-4-23 06:19 PM

先用internet搵出D有錢佬既名同相

XXXX (有錢佬)
意外死
於2006年4月20日收養養子XXX(你),並立遺囑財產歸XXX(你)所有,因而引起兒子XXX不滿並於2006年4月21日,比兒子射殺

XXXX(有錢佬兒子)
自殺
於2006年4月21日用一支有X顆子彈(夠射全家的數量),射殺父後先後射殺家人,並射傷XXX(你)的大腿後吞槍自殺
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 06:26 PM

引用:
原帖由 yiuhin1993 於 2006-4-23 05:52 PM 發表
be a killer.....one people $10000000

幼稚左d wor

有無人會比咁多前殺一個人,大陸一個殺手殺一個人只須5萬
你又點收錢呢?呢個同係咪用dn做殺手無關係,你要林下就算普通一個殺手最容易比人查到ge就係收錢方法
之後,係幫襯你果幾百個客之中有其中一個唔好彩比人周到,就等如你被人周到
洗定8月15坐監吧
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 06:34 PM

引用:
原帖由 笨小正 於 2006-4-23 06:00 PM 發表
入銀行控制職員比錢我(銀行職員前面會有佢個名)
之後令佢好似南空直美咁死法......1次太多就分100次去唔同銀行做同一個動作

第一.你知唔知一間銀行有幾多部閉錄電視?比人周到一個xx身型xx打份的男子多次在不同銀行前以不尋常手法得到職員協助下獲得金錢,然後有關職員相繼死亡'',你重衰過就咁打劫銀行wor

第二.個職員想比幾多你就比幾多咩?你估馬會呀?你戶口無錢佢點操作電腦law錢比你?

第三.你會點寫係dn道呢?佢唔識你,無可能將抽屜d錢law曬比一個唔識ge人,你只可以話
''人名--在x年x月x日把抽屜的錢那出來放在桌面'',咁你可唔可以控制到你可以係當時站在這職員面前呢?
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 06:43 PM

引用:
原帖由 clothomachi 於 2006-4-23 06:19 PM 發表
先用internet搵出D有錢佬既名同相

XXXX (有錢佬)
意外死
於2006年4月20日收養養子XXX(你),並立遺囑財產歸XXX(你)所有,因而引起兒子XXX不滿並於2006年4月21日,比兒子射 ...

sorry,你已經犯左dn最重要法則

你係唔可以用dn控制一個人殺人,但是可以傷人
所以你所講ge係唔成立,有錢佬個仔只會死於心臟麻痹
你亦唔可以控制佢收養你,因為佢唔識你,你亦唔可以控制佢將遺囑收益人轉你個名
詳情請看reply#12
作者: roy2000    時間: 2006-4-23 06:50 PM

原帖由 妖狐 於 2006-4-23 11:03 AM 發表
在股市上下手
你就發.

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-23 04:11 PM 發表

得唔係唔得,不過首先你要好有錢,如果唔係,你話借就借呀?無屋無工無田銀行借條毛比你咩?
你話借幾10萬,幾10萬要個股市點樣先可以變78億?幾千倍wor

其實炒Warrant都唔係好難有幾千倍身家, 因為股票係幾何遊戲, 只要知股價上落, 選風險最高的Warrant, 1個價位都可以影嚮幾倍. (例如先買李超人的股票跌, 然後明天叫佢將d家產比晒佢個2仔, 之後死於自然, d人唔驚好似pccw一樣大跌至奇), 錢方面其實Warrant用好少錢都ok, 有幾千蚊都可借幾萬蚊孖展.之搵到幾萬再借幾10萬, 如此類推. 如果連幾千蚊都冇, 可以用上面朋友的方法, 搵條友比or收埋幾千蚊比你, 之後去自殺又好, 打劫比差佬殺又好, 都唔會知你做. 只要你有股票知識, 唔難搵到方法.(例如叫人好似911咁你就發過bill基).
作者: clothomachi    時間: 2006-4-23 07:01 PM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-23 06:43 PM 發表

sorry,你已經犯左dn最重要法則

你係唔可以用dn控制一個人殺人,但是可以傷人
所以你所講ge係唔成立,有錢佬個仔只會死於心臟麻痹
你亦唔可以控制佢收養你,因為佢唔識你,你亦唔可以控制佢將遺囑收益人轉你個 ...

咁如果控制個有錢佬先去一個group video chat ,咁佢未個你係邊個之後收飬

之後個仔不滿同個老豆講數並引爆炸彈自殺呢?
作者: 破恆    時間: 2006-4-23 07:34 PM

在下會這樣寫:
1.(某富翁)在個人戶口提取66億6千萬美金購買等值的金磚存放家中,並於翌日攜同自己所信任的貼身保鑣在無人發現的情況下將其中一億的金磚藏於(某秘密地點),其後將保鑣名單與照片在網上廣泛發佈,自殺前在家中用剩下的金磚堆砌成具宗教意義的圖案與字句。
2.(保鑣名單上的人)與(某富翁)在同一時間地點自殺。

重覆以上步驟控制世上十名以上的富翁,用邪教搧動集體自殺作煙幕,引導警方往錯誤的方向追查,自己則去發掘隱藏的金磚,因為金磚不是鈔票,沒有既定編號,更加難以追查。

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 07:50 PM

引用:
原帖由 clothomachi 於 2006-4-23 07:01 PM 發表

咁如果控制個有錢佬先去一個group video chat ,咁佢未個你係邊個之後收飬

之後個仔不滿同個老豆講數並引爆炸彈自殺呢?

都唔得,首先你要控制一班人去幫你搞個group video chat,你可以點控制呢?
重有重之唔可以牽涉到其他人死,佢自爆個炸彈會整死佢身邊d人,所以係你將佢個名寫落dn到果時已經決定左佢會死於心臟麻痹
漫畫中有說明,例如你叫一個機師係渣緊飛機果時自殺死,佢都只會死於心臟麻痹,但係會係係飛機安全降落之後先死
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 08:13 PM

引用:
原帖由 破恆 於 2006-4-23 07:34 PM 發表
在下會這樣寫:
1.(某富翁)在個人戶口提取66億6千萬美金購買等值的金磚存放家中,並於翌日攜同自己所信任的貼身保鑣在無人發現的情況下將其中一億的金磚藏於(某秘密地點),其後將保鑣 ...

首先,我很欣賞你真的用死亡筆記模式比意見,而且非常清晰詳細,這樣可以讓大家更清楚的分析
你帶出了一個很新的思維,就是將錢變做金磚,這是比過數和現金有利很多的方法

這個方法亦有可能成功,但好像有些不明朗的地方
要做得像邪教,金磚應該要同一款式,如果每條或部份金磚唔用形狀和純道之類,就會很可疑
所以金磚的供應商理應一樣,如果是這樣,那就很容易調查得到在那裡買到,就是警方會知道那批金磚的來歷,亦會知道少左一億,跟住就會聯絡當地全部黃金供應商,果有人兜售接近該批金磚純度,形狀,重量,大小的金磚就通知警方,變左你手頭上的金磚會變成''老鼠貨'',很難轉手

重有你林下其實咁大數量ge黃金好難買得到,當然一定有辦法,但係如果個有錢佬用盡全力都買唔到咁多,佢就會死於心臟麻痹

不過我覺得如果你lee個方法再改d細節就好大機會會成功,如果你林到就再發表比大家睇下

作者: socy92    時間: 2006-4-23 09:20 PM

更係打劫銀行啦...@.@
作者: jaapaaj    時間: 2006-4-23 09:37 PM

用DN叫bill寫遺囑受益人係你,然後自殺.這樣就沒有犯法LA.
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-23 09:41 PM

引用:
原帖由 jaapaaj 於 2006-4-23 09:37 PM 發表
用DN叫bill寫遺囑受益人係你,然後自殺.這樣就沒有犯法LA.

請看reply#12
作者: 狂暴亂流    時間: 2006-4-23 10:34 PM

先向情報販子買一大堆傭兵團ge列表......... 然後選一團....利用dn控制個團長...向自己ge人發出話接到每人會有10億美金ge生意.....咁樣就可以控制成個兵團 23日..... 用佢地d錢去買武器, 器材.... 然後去炸美國個金庫....搶晒d 金之後就分成兩隊人...一隊o係出面同差佬打引開班差佬....另一隊偽裝成搬運工~暗中張d金運去事先準備好ge貨船上.....出海~送去荒島~~
然後~ 成個傭兵團d人同我去死吧~  之後個荒島就會成為我張d金收埋ge 銀行~  隨時去拿d金去變賣~ (當然唔係一次過...)
作者: ZzHoHozZ    時間: 2006-4-23 10:47 PM

4月28日06     (某富豪)在一名保標陪同下重personal bank account中提取相等於美金5億的cash, 在確認沒有被跟蹤的情況下, 一同駕車前往(某地方) , 把車泊在無行人的地方, 用最不引人注意的方法把裝cash的公事包放在垃圾桶旁 ... 駕車離開 ~ 把車子加速至160km/h ~ then和迎面的車上相撞.

5月30日06   方法相同

咁o ng ok ga?

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 12:04 AM

引用:
原帖由 ZzHoHozZ 於 2006-4-23 10:47 PM 發表
4月28日06     (某富豪)在一名保標陪同下重personal bank account中提取相等於美金5億的cash, 在確認沒有被跟蹤的情況下, 一同駕車前往(某地方) , 把車泊在無行人的地方, 用最不引人注意的方法把裝cash的公事包放 ...

第一,5億美金cash要提出黎唔係咁容易,會牽涉到好多銀行職員,重有5億美金cash成個貨櫃咁大,好難用你講ge方法用公事包放係垃圾筒道,不過唔緊要,你可以將金額變細d做多幾次,
例如每次只提1000萬美金,做100次

第二,你唔應該係dn上面寫佢撞向對面架車,因為咁樣會令第3者死亡,個有錢佬只會死於心臟麻痹,你應該寫佢死於意外

以上2點你可以作出變動,其實大至上都ok安全
但係有無可能當你做到第50個果時,警方已經留意到有49個富豪死亡,在死前都共通到銀行提取一筆為數不少的款項然後死於不同意外,跟住就同全國銀行講如果再有人要求提出巨款就通知警方,當第50個被你控制的富豪去銀行時其實已經有警方監視住呢?須然你有寫明''在確認沒有被跟蹤的情況下'',但係當時人只可已盡自已最大能力唔比人跟蹤,但係警方科技咁先進唔駛用衛星,係佢架車道求其裝個追蹤器都得,跟到佢地將d錢放左係一個垃圾筒道,這個時候,你就滿心歡喜咁黎law錢,就咁燒焦,當場斷正.咁樣ge機會都幾大架wor

又係果句斷正左打官司都未必告得你入因為d人真係死於意外,亦有可能警方會認為某幾單意外可以係你幕後操控例如其中一個被車撞死而撞死佢的人又可能係你or你指使的,你始終解釋唔到點解佢會將d錢放係果道而你又咁岩會去law,你就會處於一個危險被動的位置,有無辦法可以完美d?例如控制某個人去幫你law錢?你個替死鬼比人周到又會唔會令你有危機?
作者: ken0304    時間: 2006-4-24 01:03 AM

樓主,,,
你唔係好似火口咁有左筆記唔知點用好,所以好似火口咁同大家吓ma...
咁回你post會唔比你殺架><
作者: 神1西布仔    時間: 2006-4-24 01:13 AM

我寫bii基附近寫左佢一個人既名...之後就同佢聯絡...証明我有咁既能力....之後叫佢唔想死既就比10億我....(現金比10億...唔會犯法嫁嘛....)咁我咪囉到佢10億囉....
作者: real_pokerman    時間: 2006-4-24 01:16 AM

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 01:23 AM

引用:
原帖由 狂暴亂流 於 2006-4-23 10:34 PM 發表
先向情報販子買一大堆傭兵團ge列表......... 然後選一團....利用dn控制個團長...向自己ge人發出話接到每人會有10億美金ge生意.....咁樣就可以控制成個兵團 23日..... 用佢地d錢去買武器, 器材.... 然後去炸美國個 ...

你係唔係岩岩睇完布斯偉利士套虎膽龍威第3集呀?LOL d劇情咁似ge?相像力都幾豐富wor
但係超多漏動

首先,你同我都係普通人,點樣可以得到情報?誰是情報販子?劉德華係唔係?ok當你有辦法

第2.你要控制到一個人死前ge行為咁詳細,死亡筆記做唔做到?如果佢去到個金庫無守衛咁點?無差佬比佢殺wor,咁係咪會變成心臟麻痹死呢?ok當你重聰明過阿月同陳某機關算盡

第3.國房金庫wor,一支傭傭兵就得?有無戰機坦克車先?ok當你有湯告魯斯咁勁

第4.你運咁大批金上船開去個不知名小島,你肯唔肯定動員成個美國d人力物力都周你唔到先?ok當google咁勁ge衛星都周你唔到

第5.你d金磚點轉手?上面有美國個標致wor,你攪到咁大獲邊個夠膽接你d''老鼠貨''?

隨便林林都有咁多漏動,我睇你有一日得到死亡筆記都係唔好用好d,如果唔係害左自己呀!
好似條火口咁
作者: psphunter    時間: 2006-4-24 01:24 AM

引用:
原帖由 real_pokerman 於 2006-4-24 01:16 AM 發表

哩個方法最好....

冇錯你係可以賺到10億 (擺上e-bay賣都得)
不過如果買家有10億同你買本筆記 買家要查到你係咩人完全唔難(有錢應該有辦法起你底細)
到時買家會殺埋你啦 咁當然順手控制埋你死之前過返10億比買家
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 01:35 AM

引用:
原帖由 ken0304 於 2006-4-24 01:03 AM 發表
樓主,,,
你唔係好似火口咁有左筆記唔知點用好,所以好似火口咁同大家吓ma...
咁回你post會唔比你殺架><

咁都比你周到!

無錯我的確係得到左一本死亡筆記,所以我想聽下大家有咩最安全ge辦法
但係唔好嘗試去周我,我用緊ge電腦係網吧ge,而且係用死亡筆記控制d網吧妹比我用
並無留下任何身份証明,我亦帶左帽同面具,閉路電視都周我唔到,帶埋手套唔會留下指膜
重點係

睇完唔回就查你IP殺你,哈哈
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 01:37 AM

引用:
原帖由 psphunter 於 2006-4-24 01:24 AM 發表

冇錯你係可以賺到10億 (擺上e-bay賣都得)
不過如果買家有10億同你買本筆記 買家要查到你係咩人完全唔難(有錢應該有辦法起你底細)
到時買家會殺埋你啦 咁當然順手控制埋你死之前過返10億比買家

無你林得咁簡單,係你擺上網果一刻,警察已經係你搵到其他買家之前周左你
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 01:49 AM

引用:
原帖由 神1西布仔 於 2006-4-24 01:13 AM 發表
我寫bii基附近寫左佢一個人既名...之後就同佢聯絡...証明我有咁既能力....之後叫佢唔想死既就比10億我....(現金比10億...唔會犯法嫁嘛....)咁我咪囉到佢10億囉....

你最好係睇下之前d reply先發表,隨便講幾個point ko你

點law 10億cash?你親自去交易?你點肯定佢唔會報警?你去law錢果時會唔會有支私人軍隊ko你?會唔會bill基除左唔想無命重想要埋你ge能力而用3000億買起你?佢會假設你收左錢都會殺佢佢會唔會咁白痴送死?假裝答應你要求然後用3000億成立一個比L更勁ge組織了結你?
作者: 加旋仔    時間: 2006-4-24 02:02 AM

要bii基舉行一個遊戲,贏ge人可以拎十億,個遊戲係估密碼,遊戲無任何提示,bill基以自己出生日期xx年xx月xx日之和加首天舉辦日期xx年xx月xx日之和作為答案.當順利把獎金十億過數給一個名字為加旋仔的人後,自殺身亡
e d咁遊戲,我諗我估中左會上電視掛- -咁到時佢一定知我個名,咁就一定拎到錢啦~~~
作者: henmo2004    時間: 2006-4-24 02:04 AM

xxx 於x月x日死於中風:死前於xx公車內接觸(我),死前口中說出數個xxxx年內最報一期的六合彩號碼.因蝴蝶效應同年hk經濟起飛,通漲令六合彩金升為10億,並改制為只要中獎每人均可得10億.

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:15 AM

引用:
原帖由 roy2000 於 2006-4-23 06:50 PM 發表
在股市上下手
你就發.

其實炒Warrant ...

你咁講都通ge,我都有林過,但係''投資涉及風險''wor,我舉個例

跟你方法好成功,你由幾千蚊炒到變幾千萬,跟住你用幾千萬借1億,然後買xxx科技公司股
假設你ge炒法係佢跌你就賺到笑,升你就輸到化,然後你用dn殺左佢個ceo or大股東之類,
正常黎講應該會跌,但係如果係佢死ge同時,佢間公司有個科學家發明左''瞬間轉移''lee個你可能話無可能,or''完全沒副作用而可醫好癌症同愛滋ge藥'',重自已發表左出黎,咁我想問會點?
肯定比ceo死左重要一千倍,隻股會升幾多?你點確保唔會有lee個情況出現?

然後你要面對ge唔係無曬錢咁簡單,你可能會欠銀行幾十億,咁點?
須然以上ge發明可以話好難or無可能,但係只係舉例,可能有d容易d會發生ge情況出現令隻股升例如,巴菲特比外間早一步周到個ceo死左,然後宣報全面收購該公司並注資1000億發展新項目,咁我相信隻股又會升wor

不過我其實唔識股票d野,我亂講的,可能你用你對股票ge深入認識可以做到只要殺某人就可準確地預測某股票升跌,咁你講ge方法都可行,不過要贏78億好難下wor
作者: 加旋仔    時間: 2006-4-24 02:17 AM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-24 01:35 AM 發表

咁都比你周到!

無錯我的確係得到左一本死亡筆記,所以我想聽下大家有咩最安全ge辦法
但係唔好嘗試去周我,我用緊ge電腦係網吧ge,而且係用死亡筆記控制d網吧妹比我用
並無留下任何身份証明,我亦帶左帽同面 ...

wow為一可以查到你ge,只有兩樣;就係利用果條網吧妹,先查晒全hk邊間網吧有網吧妹死左,之後睇果間野ge閉路電視,問下果日見過你e個可以ge人,就算無閉路電視,至少都可以知你大約年齡,身材,男定女e d.之後睇埋你uwants ge資料,可以知埋你ge電由地址-.-見你要去網吧黎到避免比人查IP,可見你未係一個超級電腦高手,所以同防毒軟件商合作,經電陲sd超級病毒比你,同時向業內人士發出信號,一接手e種中毒ge機就報警捉人- -
-.-不過要捉你,咁做係無可能......
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:29 AM

引用:
原帖由 加旋仔 於 2006-4-24 02:02 AM 發表
要bii基舉行一個遊戲,贏ge人可以拎十億,個遊戲係估密碼,遊戲無任何提示,bill基以自己出生日期xx年xx月xx日之和加首天舉辦日期xx年xx月xx日之和作為答案.當順利把獎金十億過數給一個名字為加旋仔的人後,自殺身亡
...

我唔係好明你講緊乜,但係應該大概係類似''舉辦一個只有你知答案ge遊戲,獎金10億然後你估中左之後以正當合法公開ge形式去領取獎金,然後他死於癌症''

你lee個辦法幾ok wor,又合法唔駛擔心d錢ge來源lee個最難ge問題
但係死亡筆記可唔可以控制到佢做到那種地步?佢腦海裡面從來無林過自已會舉辦個咁ge遊戲ge意識wor,咁佢做唔做到架?如果做唔到佢只會死於心臟麻痹
作者: 加旋仔    時間: 2006-4-24 02:38 AM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-24 02:29 AM 發表

我唔係好明你講緊乜,但係應該大概係類似''舉辦一個只有你知答案ge遊戲,獎金10億然後你估中左之後以正當合法公開ge形式去領取獎金,然後他死於癌症''

你lee個辦法幾ok wor,又合法唔駛擔心d錢ge來源lee個最難 ...

控制人死前ge行為喎,啊月控制人自殺都得啦~~~~
作者: Ascar    時間: 2006-4-24 02:46 AM

我會...賣比有錢佬。最直接最簡單又唔犯法。=.=其實呢題係唔係iq題。玩下je...唔好罵我。
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:49 AM

引用:
原帖由 加旋仔 於 2006-4-24 02:17 AM 發表

wow為一可以查到你ge,只有兩樣;就係利用果條網吧妹,先查晒全hk邊間網吧有網吧妹死左,之後睇果間野ge閉路電視,問下果日見過你e個可以ge人,就算無閉路電視,至少都可以知你大約年齡,身材,男定女e d.之後睇埋你uwan ...

如果lee幾日有個網吧妹high野high大左死左,又有做網吧妹被車撞死左,咁你點知邊個先至係我利用果個?我而家就用dn殺多幾個唔關事ge網吧妹,我睇你點查?

重有,你唔係天真到已為我係uwants填個e-mail係真?咁你點send d病毒過黎?我到lee一個moment用緊ge電腦都係網吧電腦,你send d病毒過黎把鬼?我即刻要求轉位,重有,本人無家用電腦,咁你點周我?

話我唔係電腦高手?我的而且確係電腦白痴,但係我而家就係dn上面寫
''微軟電腦專家名字-於2006年4月24日2時45分開始以最快速度和最保密情況下抵達香港xx網吧xx號座位,並協助該座位的人解答任何其智識范圍以內的電腦問題,在23日後死於意外''

我林佢聽日就會黎搵我,然後我就查你ip,周你係邊個,再殺你,問你驚唔驚!哈哈
作者: 超級呆呆笨笨熊    時間: 2006-4-24 02:50 AM

引用:
原帖由 henmo2004 於 2006-4-24 02:04 AM 發表
xxx 於x月x日死於中風:死前於xx公車內接觸(我),死前口中說出數個xxxx年內最報一期的六合彩號碼.因蝴蝶效應同年hk經濟起飛,通漲令六合彩金升為10億,並改制為只要中獎每人均可得10億.

咁條友一定會心臟痲痺.......-.-
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:56 AM

引用:
原帖由 加旋仔 於 2006-4-24 02:38 AM 發表

控制人死前ge行為喎,啊月控制人自殺都得啦~~~~

自殺lee個動詞係每個人腦海裡都係有出現過,則係無論佢本人有無林過自殺,佢都一定知自殺係乜野黎,所以可以控制到

但係如果bill基從來腦海裡無關於lee個遊戲ge見解,佢跟本無可能發表出黎,當然你可以事先記一份有該遊戲資料ge文件比佢控制佢發表出黎,但係佢只會跟稿讀,有人問佢個game應該點玩佢係唔會識答
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:58 AM

引用:
原帖由 Ascar 於 2006-4-24 02:46 AM 發表
我會...賣比有錢佬。最直接最簡單又唔犯法。=.=其實呢題係唔係iq題。玩下je...唔好罵我。

你賣支槍比人算唔算犯法?

個有錢佬買左之後會唔會有1/10000000 ge機會唔隊林你滅口?
作者: melt    時間: 2006-4-24 03:00 AM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-24 02:15 AM 發表

你咁講都通ge,我都有林過,但係''投資涉及風險''wor,我舉個例

跟你方法好成功,你由幾千蚊炒到變幾千萬,跟住你用幾千萬借1億,然後買xxx科技公司股
假設你ge炒法係佢跌你就賺到笑,升你就輸到化,然後你用dn殺 ...

你好似有d亂黎
科學,醫學呢d野都係唔會一步登天既....
就算真係研究到都唔會係ceo瓜左呢d時機公佈啦

而收購注資呢d...你自己都識講啦
公司咁重要既決策要開會討論既...
你d錢賺多幾個開都未有耐收購到

我覺得呢個方法已經又安全又有效
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 03:02 AM

引用:
原帖由 henmo2004 於 2006-4-24 02:04 AM 發表

你到底有無睇過死亡筆記架???

佢點可能知道一d未發生ge野?你又點控制6合彩彩金升為10億?佢唔識你點去接觸你?

算了你都係先去睇下死亡筆記lee本漫畫先la,幾好睇架都

因蝴蝶效應同年hk經濟起飛
<<<lee句最搞笑LOL

作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 03:24 AM

引用:
原帖由 melt 於 2006-4-24 03:00 AM 發表

你好似有d亂黎
科學,醫學呢d野都係唔會一步登天既....
就算真係研究到都唔會係ceo瓜左呢d時機公佈啦

而收購注資呢d...你自己都識講啦
公司咁重要既決策要開會討論既...
你d錢賺多幾個開都未有耐收購 ...

我只係舉出幾個誇張d ge例子等大家容易d明白姐,同埋點解無可能?炸藥同電流都係無意之中發現出黎,不過重點唔係lee道,只係舉例,重有好多可以令股價由原來應跌變成升的方法

同埋你好似唔係好明股票ge遊戲規則,實質收購or合併一間公司要好耐可能要幾個月or幾年,但係公佈收購or合併一間公司就可以好快,只係發放一個消息,開一個記招就得,有消息股價已經可能變動,重要果個人係巴菲特.佢一句說話已可影響很大.anyway,我都只不過係舉個例,現實中發生以上情況的機會很微,我想帶出ge係你無可能完全控制一隻股票ge升跌,因為可能會有某些不明朗和你估計唔到的突發事件發生lee個point

我亦都無否定過炒股lee個方法wor,lee個都係一個唔錯ge方法,我只係話投資涉及風險,有無d踏實已又肯定d ge方法姐

作者: 超級呆呆笨笨熊    時間: 2006-4-24 03:39 AM

最簡單直接....

李家誠 xxxx年xx月xx日於家人及一名知名律師前立下遺囑
並把其遺產其中20億平均分給該律師和xxx 完成遺囑後病死

月要人地寄個大本營地址去個唔識既地址都得
冇理由遺囑唔得掛....再唔係就寫埋

死前22日與xxx 於某地方相遇
並於傾談中得知xxx的名字

拎到錢就燒左本野....點都吹你唔漲喇掛-.-

作者: melt    時間: 2006-4-24 04:11 AM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-24 03:24 AM 發表

我只係舉出幾個誇張d ge例子等大家容易d明白姐,同埋點解無可能?炸藥同電流都係無意之中發現出黎,不過重點唔係lee道,只係舉例,重有好多可以令股價由原來應跌變成升的方法

同埋你好似唔係好明股票ge遊戲規則 ...

下...你會唔會將由XXX死到公佈收購呢個過程想像得過份地短呀...
其實我想講既係當你擁有一d咁重要既消息時,做錯決定既機會同投資既風險就已經極低

當然都係會有可能遇到呢d極端既情況,咁你唔會坐係到等死架嘛...會再諗對策架嘛
例如以你個收購例子黎講...你隊林埋話要收購果條友咪得囉 XD
作者: melt    時間: 2006-4-24 04:19 AM

引用:
原帖由 超級呆呆笨笨熊 於 2006-4-24 03:39 AM 發表
最簡單直接....

李家誠 xxxx年xx月xx日於家人及一名知名律師前立下遺囑

冇理由遺囑唔得掛....再唔係就 ...

咁你都要寫定遺囑喇...XD
作者: 9249    時間: 2006-4-24 04:27 AM

引用:
原帖由 hiukiny 於 2006-4-23 12:34 AM 發表
用death note 控制D人寫遺囑咪得lor -.-

讚成
作者: §Roy§    時間: 2006-4-24 04:39 AM

控制bill gate之類ge有錢人
放10萬係一個保險箱裡面,再自己set密碼
之後搵個方法比個保險箱自己,咁就得啦~
作者: churix    時間: 2006-4-24 05:00 AM

引用:
原帖由 melt 於 2006-4-24 04:11 AM 發表

下...你會唔會將由XXX死到公佈收購呢個過程想像得過份地短呀...
其實我想講既係當你擁有一d咁重要既消息時,做錯決定既機會同投資既風險就已經極低

當然都係會有可能遇到呢d極端既情況 ...

贊成
我睇死亡筆記果時, 第一個諗到既發達方法就係咁

樓主似乎有投資恐懼症, 俾"投資涉及風險"嚇到
只要筆記擁有者係一個有基本投資知識既人,
都可以用買warrant 既方法搵到大錢;

你講既問題基本上係唔存在的.
投資的確有風險, 但死亡筆記可以用殺人,
來減低升市呢個風險.
再唔係, 殺哂你投資果個國家既行政要員
都已經可以搞到個市暴跌

驚一隻warrant 太危險可以買幾隻黎分散
投資; 或埋買期指
你殺左咁多人, hang seng index 無可能會升
用呢個方法, 一年, 甚麼一個月之內就可以係各個金融
市場膁大錢, 賺完即刻燒左本death note
俾人發現你呢d 唔尋常既投資活動都吹你唔脹
到時你話本身睇跌, 估唔到跌到7彩, 即刻冇野講

如果你講到咁過份都講得通
我亦都可以話: 你用某某方法得到某國既貨幣; 但某國
可能因為成個國家d 人無啦啦死哂, 而搞到果堆原本值
10億美金既貨幣變成廢紙

作者: 笨小正    時間: 2006-4-24 07:35 AM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-23 06:34 PM 發表

第一.你知唔知一間銀行有幾多部閉錄電視?比人周到一個xx身型xx打份的男子多次在不同銀行前以不尋常手法得到職員協助下獲得金錢,然後有關職員相繼死亡'',你重衰過就咁打劫銀行wor

第二.個職員想比幾多你 ...

第一.我著到好似月殺南空直美老公咁樣入去就OK
第二.我控制佢比哂D錢我...駛鬼理我戶口有冇錢
第三.我帶筆記紙入去排完隊到我係佢面前寫IS OK
作者: 加旋仔    時間: 2006-4-24 08:11 AM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-24 02:56 AM 發表

自殺lee個動詞係每個人腦海裡都係有出現過,則係無論佢本人有無林過自殺,佢都一定知自殺係乜野黎,所以可以控制到

但係如果bill基從來腦海裡無關於lee個遊戲ge見解,佢跟本無可能發表出黎,當然你可以事先記一 ...

e層易啦,只要令佢知有個咁玩法ge遊戲就得,控制一個佢身邊ge人,或者佢睇開ge電視台,新聞,雜誌,報導出e隻game,比佢知道有e隻game ge存在,到時就行了~~~~呵呵

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-24 02:49 AM 發表
如果lee幾日有個網吧妹high野high大左死左,又有做網吧妹被車撞死左,咁你點知邊個先至係我利用果個?我而家就用dn殺多幾個唔關事ge網吧妹,我睇你點查?

重有,你唔係天真到已為我係uwants填個e-mail係真?咁你點send d病毒過黎?我到lee一個moment用緊ge電腦都係網吧電腦,你send d病毒過黎把鬼?我即刻要求轉位,重有,本人無家用電腦,咁你點周我?

話我唔係電腦高手?我的而且確係電腦白痴,但係我而家就係dn上面寫
''微軟電腦專家名字-於2006年4月24日2時45分開始以最快速度和最保密情況下抵達香港xx網吧xx號座位,並協助該座位的人解答任何其智識范圍以內的電腦問題,在23日後死於意外''

我林佢聽日就會黎搵我,然後我就查你ip,周你係邊個,再殺你,問你驚唔驚!哈哈 ...

拿,首先,我要查你,我就一定咁多個網吧妹都查晒啦-.-係就係麻煩d,但係有一私希望我都會做,比著L都會啦~~~
如果我真係有心咁樣捉你,我就唔會o係道講出捉你ge方法啦,咁你就唔會次次都o係網吧收e mail啦~~~老實講,uwants你注冊ge果個e mail一定係真ge掛@@
作者: psphunter    時間: 2006-4-24 11:04 AM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-24 01:37 AM 發表

無你林得咁簡單,係你擺上網果一刻,警察已經係你搵到其他買家之前周左你

所以我咪話諗呢個方法的人唔WORK LAW

PAGE 7
原帖由 kenol 於 2006-4-23 01:42 AM 發表
real_pokerman 贊同

我係BAN人 而唔係提出果個
請你睇清楚先REPLY啦

咁都分唔清楚我都係勸你唔好用本筆記喇
作者: tonystone    時間: 2006-4-24 12:34 PM

不如咁吖~
去BET SOCCER MATCH...
BET 歐 lun 外圍賽... bet d 好似 車仔 對 火車頭 咁既match...
火車頭 win 都有7~10 倍啦...
但係要bet就最好bet 火車頭win 客其他 波 dum... at least 300 倍...

係 dn 咁write:

names: 車仔 全體球員 既名

死前action: 係車仔對火車頭 既match 度, 用盡自己一切既方法, 在最不為人知既情況下
失6球比火車頭 (咁個波 dum 就一定係"其他") and 不攻取入球 (make sure 車仔唔會 win 7:6/ 6:6 draw)

死因: 在match 之後既回國flight 中, 空難死

用咁既方法, bet $100 就會有 $30,000,
用2 times, bet $30,000 有9million
用多幾次, 唔好話10億, 100億都得...
而且咁做100%合法, 馬會都無你計....
作者: clothomachi    時間: 2006-4-24 01:04 PM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-23 07:50 PM 發表

都唔得,首先你要控制一班人去幫你搞個group video chat,你可以點控制呢?
重有重之唔可以牽涉到其他人死,佢自爆個炸彈會整死佢身邊d人,所以係你將佢個名寫落dn到果時已經決定左佢會死於心臟麻痹
漫畫中有說 ...

`其實唔一定要group chat,只要係可以公開露到面就得

上電視,上城市論壇,上報紙之纇,之後控制佢睇電視或報紙就OK

一個正常人睇電視/報紙好正常,一日睇咁多野都唔會因為上報比人周

而且因為上報,覺得你OK而收你做部下/養子一D都唔出奇

之後控制佢是但投資,蝕返十幾億,(可以蝕比你不過有機會比人查),寫個遺囑話什麼生無可戀之纇啦,過間公司比你打理,或者分幾﹪/幾億比你,之後用DN做投資就可以了(四葉都係用左唔夠一年就攪起晒個股價)
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:12 PM

引用:
原帖由 超級呆呆笨笨熊 於 2006-4-24 03:39 AM 發表
最簡單直接....

冇理由遺囑唔得掛....再唔係就 ...

你咁樣都ok ge,你事前安排好佢本人同你接觸過認識左你先,咁佢腦海就會有對你ge認知
不過你好似要預計到好多野先做做得到
例如佢照你所寫咁叫律師黎,但係個律師問佢 ''李生,閣下現在要求立下遺囑,但你本人原本已有一份遺囑,那麼除了這20億外,遺產應如何分配?''
咁佢就唔會識答la wor,月可以要人寄地址比佢,係因為這是個人行動,唔會牽涉到其他人
但如果你而家牽涉到佢家人同埋律師,咁佢應該做唔到wor,不過我都唔肯定係唔係
重有,點解你要分10億比個律師呢?據我所知遺囑受益人唔可以有立該遺囑ge律師wor,同埋你分比佢你有咩好處呢?

可果真係要用lee個方法應該改成

李嘉誠-在x月x日單獨到九龍公園正門與一名身穿xx記認的男子(你)接觸,並接收該男子提供的文件(文件係你事先搵律師幫你整ge一份類似遺囑,同埋你ge個人資料),於同日下午帶同家人前往xx律師樓,依照文件上資料進行更改遺囑手續,並確定遺囑的內容完全跟據該文件提供的資料,然後在20日後死於中風

咁樣成功機會可能會大d
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:17 PM

引用:
原帖由 melt 於 2006-4-24 04:11 AM 發表

當然都係會有可能遇到呢d極端既情況 ...

所以我就話都係一個唔錯ge方法,不過要非常高深ge股票智慧同投資技巧
重有一個好處就係你所得到ge錢係完全合法
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:24 PM

引用:
原帖由 §Roy§ 於 2006-4-24 04:39 AM 發表
控制bill gate之類ge有錢人
放10萬係一個保險箱裡面,再自己set密碼
之後搵個方法比個保險箱自己,咁就得啦~

你林清楚d先,而家個數係10億美金,你當然可以分開佢做幾萬個10萬,但係變左你要進行該程序幾萬次,有幾萬條友死左死之前做過d有共通點ge行為,警察會周你

如果分少d,1億美金一個,同樣地佢點law咁多cash?
''之後搵個方法比個保險箱自己'',咩方法?有無計劃過先?當警方插手之後你要law個夾萬就等如綁架交收贖金,有幾危險?
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:34 PM

引用:
原帖由 churix 於 2006-4-24 05:00 AM 發表

贊成
我睇死亡筆記果時, 第一個諗到既發達方法就係咁

樓主似乎有投資恐懼症, 俾"投資涉及風險"嚇到
只要筆記擁有者係一個有基本投資知識既人,
都可以用買warrant 既方法搵到大錢;

你講 ...

我從來無斷定lee個辦法係唔可行,lee個辦法係非常好wor,只不過你無辦法完全用死亡筆記控制結果,例如你實質會得到幾多錢你又控制唔到,要殺幾多個人先做到你又唔知,當然lee d問題唔重要,lee 個辦法真係已經超級安全,大家唔知重有無其他好似lee個方法咁安全ge提議呢?
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 02:56 PM

引用:
原帖由 笨小正 於 2006-4-24 07:35 AM 發表

第一.我著到好似月殺南空直美老公咁樣入去就OK
第二.我控制佢比哂D錢我...駛鬼理我戶口有冇錢
第三.我帶筆記紙入去排完隊到我係佢面前寫IS OK

或者我講詳細d,你會易d明白
個重點唔係你個樣會唔會被人認到,舉例,你知唔知早排''台灣黑牛下毒事件''d差佬係點周到個犯?便利店閉路電視都拍唔到佢個樣,佢係衰架車,警方睇番出事便利店付近所有店鋪ge閉路電視,發現到每次都有一架同型號同顏色同車牌ge車出現,懷疑加架車同事件有關,再查下個車牌登記人,結果唔駛講你都知結果la,所以台灣警方係''極速破案'',你個做法比黑牛果個犯更蠢,唔比人周至奇.我想帶出ge重點唔係個閉路電視,而係你要親自動手係眾目葵葵之下參與一個or很多個犯法行動

重有,個職員只可以law自已職權比到你ge錢你,最多咪幾萬蚊?幾十萬?唔夠?比夠你100萬,ok未?唔通你控制佢開金庫law錢比你咩?78億/100萬=7800,你大概要做7800次,每次都係自已出面以身犯險,頭幾單我當你天衣無縫成功左,做到第100單,有99條銀行職員超越職權比左錢一個可疑人物然後死左,警方無理由唔知掛?銀行都會報警la,咁就會係全港銀行埋伏,你唔駛出手,由你行入間銀行果一刻你已經被人周左,更有可能警方等你行動一刻當場斷正,之前幾單案發生果時你有無不在場証明?你點解釋個銀行職員點解會比錢你而你又會要?

漏洞咁多,又要親身出面咁多次,重要每次law得咁少
作者: 92264666kin    時間: 2006-4-24 03:12 PM

引用:
原帖由 加旋仔 於 2006-4-24 08:11 AM 發表

拿,首先,我要查你,我就一定咁多個網吧妹都查 ...

你查曬d網吧妹又點?你得到ge情報只係我曾經坐過邊個位,你可以做ge就只係係全世界網吧報下人手埋伏我,等我下次去一間新ge網吧果時周我,但係我入去網吧打機犯法咩?你只可以當我進入uwants用92264666kin lee 個id果時周我,但係我會用dn不時控制人登入uwants用92264666kin id登入,每日100個替死鬼,我自已就約無其事打warcarft,你同L點查?

點解我個e-mail一定係真?我隨便去hotmail開100個acc都得,點樣先算真?點樣先算假?
仲有點解你咁肯定我會用e-mail?我要用e-mail的時候就只有我在開u wants acc果一刻用黎填,開左uwants acc為後我跟本無必要再用e-mail lee樣科技
作者: clothomachi    時間: 2006-4-24 03:12 PM

引用:
原帖由 92264666kin 於 2006-4-24 02:56 PM 發表

或者我講詳細d,你會易d明白
個重點唔係你個樣會唔會被人認到,舉例,你知唔知早排''台灣黑牛下毒事件''d差佬係點周到個犯?便利店閉路電視都拍唔到佢個樣,佢係衰架車,警方睇番出事便利店付近所有店鋪ge閉路電視 ...

其實可以叫個職員仔將分行/總行經理個相同名比你,之後安排個職員仔慢慢病死

如果咁就開到保險箱同金庫,不過實比人周死