標題: [遊戲] Bloodborne 一眾「老獵人」發起活動, 合力令多人遊戲重生! [打印本頁]

作者: dante1024    時間: 2018-3-8 06:35 PM     標題: Bloodborne 一眾「老獵人」發起活動, 合力令多人遊戲重生!

雖然 Bloodborne 已經唔係 FromSoftware 最新作 (最新係 Dark Souls III),但係依家有唔少忠實 fans 一直有玩。依家呢班「老獵人」更加準備發起活動,合力令 Bloodborne 多人遊戲重生!

Bloodborne 同 Dark Souls 系列一樣都有網絡合作模式,可以呼叫附近其他玩家一齊闖關或者挑戰下個 boss。不過隨住遊戲出耐左,玩家人數自然減少,而剩低嘅玩家就集中哂喺某幾個召喚點。

由於 PS Plus 今個月送 Bloodborne,所以一班舊玩家就想借呢個機會令多人遊戲再次熱鬧起黎。佢地發起嘅「Return To Yharnam」活動將會由 3 月 10 日開始,招募無數 Bloodborne 舊玩家重回舊地。幫助一班新手獵人入坑,長遠更多人一齊玩!

如果你都係老獵人之一,不妨都一齊入去幫下手 la

圖片附件: 1.jpg (2018-3-8 06:35 PM, 66.58 KB) / 該附件被下載次數 13

圖片附件: 2.jpg (2018-3-8 06:35 PM, 90.04 KB) / 該附件被下載次數 14

作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-8 07:20 PM

但我嗰個係包埋dlc啵...,可能有機會連唔到啲新人。
作者: kai_hayato    時間: 2018-3-8 07:26 PM

又開game啦喂~
作者: sammy886    時間: 2018-3-8 07:40 PM

好呀...
作者: bbmarks    時間: 2018-3-8 08:36 PM

手殘黨表示😱😤😵
作者: 前期含情的筍盤    時間: 2018-3-9 11:44 AM

有無巴打知要點做

圖片附件: mobile_1.jpg (2018-3-9 11:44 AM, 288.02 KB) / 該附件被下載次數 14

作者: zenyeung    時間: 2018-3-9 01:24 PM

Psn: sanpui
有興趣一齊打既請+
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-9 01:33 PM

引用:
原帖由 前期含情的筍盤 於 2018-3-9 11:44 AM 發表
[attach]11610457[/attach]
有無巴打知要點做
吓!?要要埋DLC架?
作者: Mercedes冠雪    時間: 2018-3-9 01:50 PM

回覆 6#  前期含情的筍盤 的帖子

你個save有DLC既記錄,要買左DLC先可以入,一系DEL左你既save檔
作者: 前期含情的筍盤    時間: 2018-3-9 02:08 PM

引用:
原帖由 Mercedes冠雪 於 2018-3-9 01:50 PM 發表
回覆 6#  前期含情的筍盤 的帖子

你個save有DLC既記錄,要買左DLC先可以入,一系DEL左你既save檔
好,吾該曬
作者: onepieceJACK    時間: 2018-3-9 07:04 PM

請問碟同下載連到線玩嗎?
作者: nghonsan    時間: 2018-3-9 08:31 PM

我個save冇之前果d dlc 都開唔到喎,話我唔係完全版...
作者: 蝶飛龍    時間: 2018-3-9 09:24 PM

呢隻game 好難連線.
有次同個朋友搞左好耐都召唔到...
有時召到, 但召到又發現唔係自己朋友, 連線唔太討好.

有時想幫人打, 搞好耐都無人召.
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-10 09:41 AM

引用:
原帖由 蝶飛龍 於 2018-3-9 09:24 PM 發表
呢隻game 好難連線.
有次同個朋友搞左好耐都召唔到...
有時召到, 但召到又發現唔係自己朋友, 連線唔太討好.

有時想幫人打, 搞好耐都無人召.
ds系列都係咁上下...
作者: 蝶飛龍    時間: 2018-3-10 12:11 PM

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-3-10 09:41 AM 發表

ds系列都係咁上下...

DS 1 都難.
但3 好易召, SET 密碼百發百中
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-10 12:23 PM

引用:
原帖由 蝶飛龍 於 2018-3-10 12:11 PM 發表

DS 1 都難.
但3 好易召, SET 密碼百發百中
官方公佈話可以最多6個玩家喎...或者遲吓ps4版黑魂會易啲呢~
作者: 蝶飛龍    時間: 2018-3-10 12:25 PM

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-3-10 12:23 PM 發表

官方公佈話可以最多6個玩家喎...或者遲吓ps4版黑魂會易啲呢~

我記得DS 1 當年有等級限制.
召人同被召者唔可以多過10級...

DS3 可以SET 密碼, 又取消左等級限制, 好易召.

Bloodborne 只可以敲鐘, 但會召到咩人係無得選.
DS3 可以睇清楚係朋友先召.

可能呢個系列因難度關係, 一直唔鼓勵共鬥.
作者: 蝶飛龍    時間: 2018-3-10 12:26 PM

引用:
原帖由 蝶飛龍 於 2018-3-10 12:25 PM 發表

可能呢個系列因難度關係,  ...

唔鼓勵共鬥係唔鼓厲幾條朋友一齊通關, 只係同街外人互劈..
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-10 12:30 PM

引用:
原帖由 蝶飛龍 於 2018-3-10 12:25 PM 發表

可能呢個系列因難度關係,  ...
乜唔係喺留訊息嗰度敲響個鈴咩?我打金杯迷時係咁敲架~
作者: 蝶飛龍    時間: 2018-3-10 04:35 PM

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-3-10 12:30 PM 發表

乜唔係喺留訊息嗰度敲響個鈴咩?我打金杯迷時係咁敲架~

我成日召唔到人...
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-10 05:05 PM

引用:
原帖由 蝶飛龍 於 2018-3-10 04:35 PM 發表

我成日召唔到人...
係咪少人玩咗,所以敲唔到?或者下載返個初版重頭開始開心吓囉~,我琴晚都下載咗...
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-10 05:06 PM

未知用唔用到個新版Save。
作者: 消失的噴七    時間: 2018-3-12 08:14 AM

有次去迷宫招到2個電腦玩!
作者: ~托雷~    時間: 2018-3-13 01:28 AM

有無人可以一齊玩
作者: 大斯    時間: 2018-3-13 11:34 AM

淨係打boss先同人打,同人打既時間吾多。
作者: angusy    時間: 2018-3-13 01:14 PM

錯過了上次的dlc特價,後悔中
作者: 34911936    時間: 2018-3-14 12:37 AM

連dlc白金左 無意解封
Dark soul 3無白金 過完第一周 第二周目變虐怪 dlc未玩想買
dark soul 1 都爆左
唯獨dark soul 2無爆 唔係因為難 係因為唔好玩 好似換左製作團隊
作者: kklck    時間: 2018-3-14 03:35 PM

血源我最初買普通光碟版, 玩玩下已非常著迷再入DLC光碟版, 白金後耐唔耐都有KEEP住打下迷宮被怪虐下, 但轉GAME換碟比較煩, 所以上次特價索性再入手DLC下載版長KEEP
作者: kklck    時間: 2018-3-14 03:38 PM

引用:
原帖由 34911936 於 2018-3-14 12:37 AM 發表
Dark soul 3無白金 過完第一周 第二周目變虐怪 dlc未玩想買
唯獨dark soul 2無爆 唔係因為難 係因為唔好玩 好似換左製作團隊 ...

CHING我都想入隻DS3年度版, 想問下DS3係咪難玩過血源好多? 我驚玩唔掂呀...
作者: 34911936    時間: 2018-3-14 04:24 PM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-14 03:38 PM 發表   

CHING我都想入隻DS3年度版, 想問下DS3係咪難玩過血源好多? 我驚玩唔掂呀...

正常情況下 係dark soul 難玩d
Boss打法多變 而且識連技
但武器平衡度差過bloodbourne

用某類武器 或法術 難度即刻降低唔少
大前提你都要拎到先
打法多變 因為武器 法術 秘術 很多

而且可以互相 溝埋一齊用 組合出唔同打法
內容都十分豐富 地圖隱藏要素多要慢慢發掘

我鍾意dark soul多於血源
因為內容豐富好多 打法多變
例如你著上身 裝備重 你走路會好慢
但防又會好高 硬直又少左
而且同血源係兩種風格 無論畫面 故事 定音樂

如果因為難而唔玩 就走寶
因為呢隻game 唔係只因為難先甘出名 甘多人玩
作者: kklck    時間: 2018-3-14 04:55 PM

引用:
原帖由 34911936 於 2018-3-14 04:24 PM 發表

正常情況下 係dark soul 難玩d
Boss打法多變 而且識連技
但武器平衡度差過bloodbourne

用某類武器 或法術 難度即刻降低唔少
大前提你都要拎到先
打法多變 因為武器 法術 秘術 很多

而且可以互相 溝埋一 ...

好的, 唔該CHING~
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-14 07:31 PM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-14 03:35 PM 發表
血源我最初買普通光碟版, 玩玩下已非常著迷再入DLC光碟版, 白金後耐唔耐都有KEEP住打下迷宮被怪虐下, 但轉GAME換碟比較煩, 所以上次特價索性再入手DLC下載版長KEEP ...
我直頭一買就買數字版,嗰陣好似係啱啱出嘅添,攞咗白金之後就放低咗玩ds ll。
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-15 07:31 PM

引用:
原帖由 34911936 於 2018-3-14 12:37 AM 發表
唯獨dark soul 2無爆 唔係因為難 係因為唔好玩 好似換左製作團隊 ...
或者Dark Souls ll個故事開端可能係屬於宮崎老鬼嘅呢~?雖然呢隻game負評太多,但以個別嚟睇都係值得玩之作嚟...
最好宮崎老鬼將整個系列重新整合一次(都幾難),否則Dark Souls ll呢個污點會繼續落去。
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-15 08:33 PM

新手一問......點解召喚鐘用完一次.....之後我明明有靈視.....但都用唔到個鐘既?
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-16 02:49 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-15 08:33 PM 發表
新手一問......點解召喚鐘用完一次.....之後我明明有靈視.....但都用唔到個鐘既?
敲咗鈴係要等架,並唔一敲就即刻出嚟架。
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-16 02:50 PM

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-3-16 02:49 PM 發表

敲咗鈴係要等架,並唔一敲就即刻出嚟架。
等到有人入黎....幫我殺左個神父...但打完後...果2個人唔見左...之後就用唔到個鐘了
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-16 02:54 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-16 02:50 PM 發表

等到有人入黎....幫我殺左個神父...但打完後...果2個人唔見左...之後就用唔到個鐘了
敲鈴吹雞只限搖鈴人(吹雞者)所身處嘅區域,當個boss被獵殺之後就無需再敲鈴(吹雞),直至下一個區域...
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-16 02:55 PM

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-3-16 02:54 PM 發表

敲鈴吹雞只限搖鈴人(吹雞者)所身處嘅區域,當個boss被獵殺之後就無需再敲鈴(吹雞),直至下一個區域...
原來係咁....thx
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-16 02:57 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-16 02:55 PM 發表

原來係咁....thx
就算你吹npc都係一樣,打贏咗個大佬就唔洗再吹上嚟...
作者: 27126425    時間: 2018-3-16 07:28 PM

Down左全日,夜晚開心開泥玩,吊佢有一部分要另外下載,即刻del鬼咗佢😡
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-17 09:16 AM

引用:
原帖由 27126425 於 2018-3-16 07:28 PM 發表
Down左全日,夜晚開心開泥玩,吊佢有一部分要另外下載,即刻del鬼咗佢😡
乜你冇完全下載晒隻game咩?
作者: pppp852    時間: 2018-3-19 11:14 AM

我岩岩先開始玩呢隻GAME 有冇人可以帶一帶我一齊玩嗎 THX ALL BRO
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-19 12:14 PM

bloodborne唔係同其他game一樣,話搵人同你玩就一定有/搵到架...
作者: chiwing1981    時間: 2018-3-19 04:17 PM

DLC和地下城都未玩😂
作者: penny249    時間: 2018-3-19 04:19 PM

我超級喜歡這個遊戲呀!
作者: 27126425    時間: 2018-3-20 12:53 PM

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-3-17 09:16 AM 發表

乜你冇完全下載晒隻game咩?
下載曬呀,但係開咗幾次都開唔到
我唔記得之前買個隻係乜野版,只係記得係薄機set送既,個時就係因為佢送哩隻先買
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-20 01:16 PM

你會唔會之前嗰隻係包埋dlc架?如果係嘅就要先鏟走(用手指過咗個save)個舊save或者俾錢dlc,二選一任你決定。
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-20 01:19 PM

引用:
原帖由 chiwing1981 於 2018-3-19 04:17 PM 發表
DLC和地下城都未玩😂
金杯迷宮先攞你命呀~有個迷宮係要減你一半血嚟打架...
作者: kklck    時間: 2018-3-20 02:10 PM

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-3-20 01:19 PM 發表

半血亞彌達拉打左N次先贏, 打完真係叫左出黎
作者: jingyue    時間: 2018-3-20 03:12 PM

免費第一日download左黎玩
而家玩到該隱城

係咪有好多boss 血月左之後先打會難打好多?

諗住完左一週目會買DLC
係咪download 完DLC 會自動繼承一週目個save架?
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-20 04:50 PM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-20 02:10 PM 發表

嘿嘿...一發癲真係唔係人咁品,打到佢斷腳就乸著嚟用圍揮,中襯都一吓死,我亦都係磨咗好耐先擵到佢啲套路嚟過。
作者: sammy886    時間: 2018-3-21 04:53 AM

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-3-20 01:19 PM 發表

當年打金杯迷宮半血個個絕對係惡夢~

最後都係放棄..實在太難了....
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-21 10:53 AM

引用:
原帖由 sammy886 於 2018-3-21 04:53 AM 發表

當年打金杯迷宮半血個個絕對係惡夢~

最後都係放棄..實在太難了....
我冇放棄到,而且俾我過咗兼攞埋白金盃。
作者: kklck    時間: 2018-3-21 11:39 AM

引用:
原帖由 jingyue 於 2018-3-20 03:12 PM 發表
免費第一日download左黎玩
而家玩到該隱城

係咪有好多boss 血月左之後先打會難打好多?

諗住完左一週目會買DLC
係咪download 完DLC 會自動繼承一週目個save架? ...

對於我來講個個boss都幾難, haha~ 但聽聞靈視高boss會難打D
如果諗住會玩DLC不如直接入手, 因為DLC多幾款武器, 都幾好用架
save就一定可以用得返
作者: jingyue    時間: 2018-3-21 12:32 PM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-21 11:39 發表

對於我來講個個boss都幾難, haha~ 但聽聞靈視高boss會難打D
如果諗住會玩DLC不如直接入手, 因為DLC多幾款武器, 都幾好用架
save就一定可以用得返

咁相對上總有D 易打D ge boss ge
暫時想用 聖劍打通一週目

其實有無 多D新入手bloodborne ge 朋友可以揮揮手?
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-21 02:55 PM

引用:
原帖由 jingyue 於 2018-3-21 12:32 PM 發表

其實有無 多D新入手bloodborne ge 朋友可以揮揮手?
過咗一周目就開始變虐怪架喇...
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-21 02:57 PM

當你到二周目用聖劍打白羊,上火再打之時,嗰種快感呢~
作者: gigi36002000    時間: 2018-3-22 09:08 AM

過唔到機鎗男
敲鐘又無人到......

作者: gekigoke    時間: 2018-3-22 11:33 AM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-20 02:10 PM 發表

第4週目的路德維希勁過亞彌達拉好多
作者: gekigoke    時間: 2018-3-22 11:39 AM

引用:
原帖由 jingyue 於 2018-3-21 12:32 PM 發表

DLC  的武器係好利害,  月光聖劍,  爆炸hammer 劍弓都係好好用的武器
DLC  -old hunter 裹面的敵人係勁過正傳好多
作者: gekigoke    時間: 2018-3-22 11:42 AM

引用:
原帖由 chiwing1981 於 2018-3-19 04:17 PM 發表
DLC和地下城都未玩😂

打完DLC  先打地下城都得
作者: kklck    時間: 2018-3-22 11:44 AM

引用:
原帖由 gigi36002000 於 2018-3-22 09:08 AM 發表
過唔到機鎗男
敲鐘又無人到......

你一上到屋頂即刻沖前, 要快過佢連開幾槍有機會射佢跌落樓
作者: gigi36002000    時間: 2018-3-22 11:47 AM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-22 11:44 AM 發表

你一上到屋頂即刻沖前, 要快過佢連開幾槍有機會射佢跌落樓
多謝🙏🏿師兄
今晚試下
但有無話用邊把鎗會易d
作者: kklck    時間: 2018-3-22 11:52 AM

引用:
原帖由 gekigoke 於 2018-3-22 11:33 AM 發表

第4週目的路德維希勁過亞彌達拉好多

我只打過2週目, 但路德唔使半血打, 都應該有機會補血, 但我打半血亞彌達拉基本一野死, 唔容許有錯
作者: kklck    時間: 2018-3-22 11:56 AM

引用:
原帖由 gigi36002000 於 2018-3-22 11:47 AM 發表

多謝🙏🏿師兄
今晚試下
但有無話用邊把鎗會易d

我用喇叭槍, 范圍大D應該會好D
作者: kklck    時間: 2018-3-22 12:08 PM

引用:
原帖由 gekigoke 於 2018-3-22 11:39 AM 發表

DLC  的武器係好利害,  月光聖劍,  爆炸hammer 劍弓都係好好用的武器
DLC  -old hunter 裹面的敵人係勁過正傳好多

我鐘意用旋轉鋸刀
作者: jingyue    時間: 2018-3-22 12:35 PM

引用:
原帖由 gigi36002000 於 2018-3-22 11:47 發表

多謝🙏🏿師兄
今晚試下
但有無話用邊把鎗會易d

我都係用散彈槍打佢落樓

不過好似話打完渴血獸先番黎見佢 可以同佢和平相處
我諗住兩週目試下呢個劇情
作者: gigi36002000    時間: 2018-3-22 12:38 PM

引用:
原帖由 jingyue 於 2018-3-22 12:35 PM 發表

我都係用散彈槍打佢落樓

不過好似話打完渴血獸先番黎見佢 可以同佢和平相處
我諗住兩週目試下呢個劇情
😨
即係可以唔打住?
其實我有上過去同佢斬過
咁會唔會觸發唔到劇情
作者: jingyue    時間: 2018-3-22 12:43 PM

引用:
原帖由 gigi36002000 於 2018-3-22 12:38 發表

😨
即係可以唔打住?
其實我有上過去同佢斬過
咁會唔會觸發唔到劇情
咁就唔知la🙈
作者: chiwing1981    時間: 2018-3-22 02:06 PM

引用:
原帖由 gigi36002000 於 2018-3-22 12:38 發表

😨
即係可以唔打住?
其實我有上過去同佢斬過
咁會唔會觸發唔到劇情
觸發了攻擊事件就不能和平共處,二周目再來過吧
作者: chiwing1981    時間: 2018-3-22 02:08 PM

引用:
原帖由 gekigoke 於 2018-3-22 11:42 發表

打完DLC  先打地下城都得
太耐冇玩,怎樣控制也是不記得了😓
作者: gekigoke    時間: 2018-3-22 02:17 PM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-22 11:52 AM 發表

我只打過2週目, 但路德唔使半血打, 都應該有機會補血, 但我打半血亞彌達拉基本一野死, 唔容許有錯

第4週目, 大佬級數敵人攻擊方法已經係冇定向, 好難捉到

迷宮我已經全清, 亞彌達拉最勁係果下laser , 唔貪刀, 小心避開就ok , 最好用血質武器,  千陰打 亞彌達拉 扣得好勁, 我血質99  
作者: gekigoke    時間: 2018-3-22 02:19 PM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-22 12:08 PM 發表

我鐘意用旋轉鋸刀

有冇用水筒頭盔?
作者: gekigoke    時間: 2018-3-22 02:20 PM

引用:
原帖由 chiwing1981 於 2018-3-22 02:08 PM 發表

太耐冇玩,怎樣控制也是不記得了😓

好快上返手
作者: jingyue    時間: 2018-3-22 02:45 PM

引用:
原帖由 gekigoke 於 2018-3-22 14:17 發表

第4週目, 大佬級數敵人攻擊方法已經係冇定向, 好難捉到

迷宮我已經全清, 亞彌達拉最勁係果下laser , 唔貪刀, 小心避開就ok , 最好用血質武器,  千陰打 亞彌達拉 扣得好勁, 我血質99   ...

99@@
師兄幾多lv??? 全點血?
作者: kklck    時間: 2018-3-23 12:24 PM

引用:
原帖由 gekigoke 於 2018-3-22 02:19 PM 發表

有冇用水筒頭盔?

什麼是水筒頭盔?
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-23 02:56 PM

我想問新仔點升好?我聽聞聖劍幾好用....如果我想玩聖劍...應該點升好?
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-23 04:42 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-23 02:56 PM 發表
我想問新仔點升好?我聽聞聖劍幾好用....如果我想玩聖劍...應該點升好?
咁你要睇番你想用嗰樣武器嘅使用要求喇...
作者: sammy886    時間: 2018-3-23 08:48 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-23 02:56 PM 發表

聖劍..好呀..易上手..第一周用不錯..主要加力量同技術,
但打第一周加多點活力即HP...到後期就易打好多了......
作者: 蝶飛龍    時間: 2018-3-23 09:27 PM

現時仍有人玩的嗎?
如果想幫玩家通關, 那兒放鐘較好??
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-25 08:06 PM

想問下我本身玩物攻聖劍...但拎左個道具要秘法15 先比用...請問如果我純玩物攻.....係咪連少少點數都唔可以浪費落秘法度?

新手問題較多,請多包涵🙇🏻‍♂️
作者: jingyue    時間: 2018-3-26 09:38 AM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-25 20:06 發表
想問下我本身玩物攻聖劍...但拎左個道具要秘法15 先比用...請問如果我純玩物攻.....係咪連少少點數都唔可以浪費落秘法度?

新手問題較多,請多包涵🙇🏻‍♂️ ...

加點可以google 下, 唔PVP 其實隨便加都得
聖劍其實有秘法補正, 所以加秘法都唔浪費ge
我自己就係平衡加點ge, 啱啱過左一週目
作者: kklck    時間: 2018-3-26 11:22 AM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-25 08:06 PM 發表

新手問題較多,請多包涵🙇🏻‍♂️ ...

如果你玩物攻就唔建議加秘法, 玩秘法好似要點數高先痛, 記得我都好似為左個秘法加到15點, 但打怪唔痛。
另外我覺得加耐力都好緊要, 力量武器耗精普遍較高, 所以耐力相對要點高一點, 斬多2下有著數
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-26 12:10 PM

玩得物理攻擊嘅,一定會升耐力或者精力,呢個亦係同玩黑魂系列一樣,係常識嚟,精力多咗可以做多啲攻擊或者走佬等動作。
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-26 02:58 PM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-26 11:22 AM 發表

如果你玩物攻就唔建議加秘法, 玩秘法好似要點數高先痛, 記得我都好似為左個秘法加到15點, 但打怪唔痛。
另外我覺得加耐力都好緊要, 力量武器耗精普遍較高, 所以耐力相對要點高一點, 斬多2下有著數 ...
謝解答...我而家體力,活力,力量,技術都升到25...之後點到15秘為左用個道具...之後先再升體力,活力.....但我而家打到出左血月....感覺好細力....又搵唔到血石塊😑😑😑....得+7聖劍...
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-26 03:01 PM

同埋我想問下...我岩岩打完重生古神個boss ..去邊刷血魂好?
作者: jingyue    時間: 2018-3-26 04:27 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-26 14:58 發表

謝解答...我而家體力,活力,力量,技術都升到25...之後點到15秘為左用個道具...之後先再升體力,活力.....但我而家打到出左血月....感覺好細力....又搵唔到血石塊😑😑😑....得+7聖劍... ...

我自己係體力30 活力 18, 我覺得活力18已經夠用, 啱啱R2完重可以跳走

師兄係咪retry 得好少次? 我血月果時已經夠晒血石升把武器去+9

作者: cyrus1984    時間: 2018-3-26 04:36 PM

引用:
原帖由 jingyue 於 2018-3-26 04:27 PM 發表

我自己係體力30 活力 18, 我覺得活力18已經夠用, 啱啱R2完重可以跳走

師兄係咪retry 得好少次? 我血月果時已經夠晒血石升把武器去+9
我想問點retry😱😱😱 ....升武器果d 石.....拎得1次....死左冇得再拎
作者: jingyue    時間: 2018-3-26 04:50 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-26 16:36 發表

我想問點retry😱😱😱 ....升武器果d 石.....拎得1次....死左冇得再拎

反而我有點唔明tim
死左再打過D 道具唔會無架wo
唔記得打邊D怪會有機率跌血石塊
我只係跟住流程打, 唔特別去刷 應該夠血石塊升一把武器去+9架wo
作者: kklck    時間: 2018-3-26 05:17 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-26 02:58 PM 發表

謝解答...我而家體力,活力,力量,技術都升到25...之後點到15秘為左用個道具...之後先再升體力,活力.....但我而家打到出左血月....感覺好細力....又搵唔到血石塊😑😑😑....得+7聖劍... ...

我之前係响教會上層大廳反覆刷4隻藍眼狼, 佢有機會出血石塊或雙子血石碎片, 該隱城翅膀石像怪都可以
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-26 05:19 PM

引用:
原帖由 kklck 於 2018-3-26 05:17 PM 發表

我之前係响教會上層大廳反覆刷4隻藍眼狼, 佢有機會出血石塊或雙子血石碎片, 該隱城翅膀石像怪都可以
該隱城我miss 左........我直接去左打隻蘿姆.....而家出埋血月...殺埋隻古神boss .....返唔返到去該隱架仲..............😑😑
作者: kklck    時間: 2018-3-26 05:25 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-26 03:01 PM 發表
同埋我想問下...我岩岩打完重生古神個boss ..去邊刷血魂好?

去到打奶媽前刷3隻豬和幾個獵人
作者: jingyue    時間: 2018-3-26 05:50 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-26 17:19 發表

該隱城我miss 左........我直接去左打隻蘿姆.....而家出埋血月...殺埋隻古神boss .....返唔返到去該隱架仲..............😑😑

去到架

據聞血月之後去 會難打D , 巴打加油~

btw 小心城門口果幾隻蜘蛛
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-26 06:01 PM

引用:
原帖由 jingyue 於 2018-3-26 05:50 PM 發表

去到架

仲要難打d ......😑😑😑😑😑
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-26 07:16 PM

引用:
原帖由 jingyue 於 2018-3-26 05:50 PM 發表

去到架

一有機會就去驗證一下。
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-27 09:55 AM

爆左機了,多謝各位指教.....二周目果d 其實係咪冇特別野?果d 金杯迷宮可唔可以搵人一齊打架?
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-27 01:25 PM

我打嗰時都係吹npc打...
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-27 04:35 PM

隻game 冇得洗點.....想轉型要升過隻好痛苦......
作者: 神仁GTA    時間: 2018-3-27 05:31 PM

引用:
原帖由 cyrus1984 於 2018-3-27 04:35 PM 發表
隻game 冇得洗點.....想轉型要升過隻好痛苦......
其實係有得洗點嘅~,不過我唔記得咗個方法係點...
作者: cyrus1984    時間: 2018-3-30 08:50 PM

想問下....果d 金杯迷宮打到底入面有咩獎勵?